Acasă > Știri > Autoturism plin cu țigări de contrabandă, depistat de polițiștii de frontieră mehedințeni

Autoturism plin cu țigări de contrabandă, depistat de polițiștii de frontieră mehedințeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au confiscat peste 1.500 de pachete cu ţigări de provenienţă Serbia, găsite ascunse în diferite locuri într-un autoturism marca Renault, condus de un cetățean sârb.

În data de 8 martie a.c.. la, ora 06.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Drobeta Turnu Severin au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări netimbrate în zona de competenţă, ocazie cu care au oprit în trafic, pe comunicaţia E 70, la intrarea în localitatea Gura Văii, județul Mehedinți, un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în Serbia, despre care existau date că este implicat în traficul ilicit cu ţigări netimbrate.

Având  date și informații  că  produsele accizabile au fost ascunse de către conducătorul auto, cetățeanul sârb  Z. B. în vârstă de 64 de ani, în diferite locuri din autoturism,  acesta  a fost dus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin pentru verificări amănunţite.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit sub scaunele din față, în podea, sub bancheta din spate, precum și în rezervorul special modificat al autoturismului 1501 pachete cu ţigări netimbrate, marca Ashima, în valoare de aproximativ 18.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de aproximativ 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Sectorului de Frontieră.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.                                                             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *