Acasă > Cultura > Două case vechi din Isverna reparate de 10 voluntari

Două case vechi din Isverna reparate de 10 voluntari

Două case cu o vechime de peste 80 de ani din satul Isverna vor fi reparate în cadrul unui proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și implementat de Asociația Sinaptica în parteneriat cu Primăria Isverna, Mehedinţi și Facultatea de Litere a Universității din București – Departamentul Studii Culturale.

Proiectul are drept scop punerea în valoarea a patrimoniului cultural tradițional din județul Mehedinți și crearea unui model de acțiune bazat pe resursele locale.

La tabăra de arhitectură participă 10 voluntari, iar lucrările vor fi realizate materiale locale, asemănătoare cu cele originale, utilizând tehnici de lucru tradiționale. De asemenea, voluntarii vor realiza relevee ale unor construcții specifice zonei de podiș și de munte a județului Mehedinți și vor propune soluții arhitecturale de punere în valoare a arhitecturii tradiționale

Cercetarea etnografică de teren este realizată de 5 voluntari – doctoranzi și masteranzi. În timpul cercetării vor fi vizitate localități care reprezintă zonele geografice și subzonele etnografice ale județului, astfel încât să fie reflectată cât mai bine bogăția și diversitatea culturală mehedințeană, exprimată prin bucătăria tradițională.

Eugen Petrovici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *