Acasă > Știri > Vor să redea demnitatea profesiei de asistent social

Vor să redea demnitatea profesiei de asistent social

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) a declanșat o amplă campanie națională de promovare și valorizare a profesiei de asistent social intitulată „România se ridică în picioare pentru asistența socială”.

În fiecare județ al țării se organizează evenimente la care participă asistenți sociali, oficialități, societatea civilă, universitari, prieteni și susținători ai profesiei de asistent social. În periplul nostru național străbatem țara de la un capăt la celălalt, de la Sud la Nord, de la Est la Vest pentru a reînvia spiritul de breaslă în rândul comunității noastre profesionale.

„Prin licența poetică la care am apelat dorim să transmitem atât forma de manifestare, atât conținutul, atât eleganța demersurilor noastre, dar mai ales scopul nostru suprem: promovarea și valorizarea profesiei de asistent social”, spune Doru Buzducea, președinte al Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR). Caravana CNASR a făcut  deja „incursiuni” la Gorj, Sibiu, Bacău, Neamț, Ialomita, Ilfov, Giurgiu, Vaslui, Argeș, Oradea, Constanța, Timisoara, Arad. Urmează, pe 23 noiembrie, Drobeta Turnu-Severin, evenimentul fiind organizat la Palatul Cultural „Teodor Costescu”, sala Virgil Ogășanu, cu începere de la ora 12.

Preșesintele CNASR, Doru Buzducea a declarat: „Mă bucur mult pentru faptul că aici la malul Dunării, aici unde celebrul arhitect Apolodor din Damasc a construit puntea noastră latină, la Sala de proiecții cinematografice „Virgil Ogășanu” a Palatului cultural „Teodor Costescu”, pe 23 noiembrie, mehedințenii se ridică în picioare pentru asistența socială. Spectaculosul Mehedinți, ținutul de dincolo de Podul lui Dumnezeu, marcat de chipul lui Decebal, măreția Dunării și poveștile pline de farmec ale locului, nu putea lipsi din periplul nostru național desfășurat pentru promovarea și valorizarea profesiei de asistent social”, a declarat Doru Buzducea, președintele CNASR.

La eveniment și-au anunțat participarea oficialități ale județului, asistenți sociali, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile și susținători ai profesiei de asistent social.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *