Acasă > Știri > Slujba de sfinţire a Aghesmei Mari cu vreme de primăvară

Slujba de sfinţire a Aghesmei Mari cu vreme de primăvară

Anul acesta, severinenii care au mers pe malul Dunării pentru a asista la slujba de Bobotează au avut parte de o primăvară timpurie cu 10 grade în termometre. Așa că la slujbă, pe faleza Portului, s-au adunat peste 500 de oameni.

Astăzi, creștinii ortodocși au prăznuit una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății, Boboteaza.

Preasfințitul Părinte Nicodim, episcop al Severinului și Strehaiei, după liturghia oficiată la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin, a mers în procesiune până la Portul din municpiu, fiind înconjurat de preoții și credincioșii Catedralei Episcopale.

Pe tot parcursul procesiunii s-au adăugat preoți și credincioși de la alte parohii ale orașului, în glas de cântări bisericești care vestesc această minunată sârbătoare.

Ajunși în port, Preasfințitul a fost întâmpinat de numeroase persone care au venit într-un număr foarte mare pentru a lua parte la slujba de sfințire a Aghesmei Mari, dar și pentru a lua aghiasmă, dat fiind faptul că aceasta se sfințește o singură dată pe an.

După slujba de sfințire, Preasfințitul Părinte Nicodim a sfințit și fluviul Dunărea, după care a aruncat o cruce în fluviu, iar cel care a reușit să o prindă a fost un severinean curajos, care nu s-a temut de apele reci ale fluviului.

La sfârșitul întregii ceremonii, Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit celor prezenți despre marea sărbătoare a Botezului Mântuitorului și a ținut să mulțumească tuturor celor care s-au ocupat cu organizarea ceremoniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *