Acasă > Știri > Percheziţii la firme de colectare a deşeurilor feroase

Percheziţii la firme de colectare a deşeurilor feroase

Miercuri dimineață, polițiștii din Mehedinți efectuează patru percheziții la persoane bănuite că au prejudiciat bugetul de stat cu aproape 300.000 de lei, prin  infracţiuni economice, în domeniul colectării deșeurilor feroase. Vor fi puse în aplicare trei mandate de aducere.

La data de 26 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți efectuează patrupercheziţii domiciliare într-o cauză în care se fac cercetări pentru  săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în domeniul colectării deșeurilor feroase.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2012, administratorul unei societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţele contabile achiziţii nereale de mărfuri pentru a justifica livrări fictive către 8 firme din Hunedoara, Mehedinţi, Timiş, Dolj şi Gorj”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mehedinți.

Prin declararea de livrări fictive, cel în cauză i-ar fi sprijinit pe administratorii celor 8 firme să se sustragă de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 290.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi taxa de mediu.

Vor fi puse în executate trei mandate de aducere. La activitate au participat și poliţişti ai inspectoratelor de poliție județene Dolj şi Iaşi. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *