Acasă > Sănătate > CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI A DEPUS CEREREA DE FINANȚARE PENTRU EXTINDEREA UPU

CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI A DEPUS CEREREA DE FINANȚARE PENTRU EXTINDEREA UPU

 

Consiliul Județean Mehedinți a depus miercuri, 18 aprilie, cererea de finanțare pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport”, în vederea obținerii de fonduri europene prin Programul Operațional Regional, în valoare de 9,6 milioane de euro.

Prin acest proiect se urmăreşte îmbunătățirea calității și a eficienței actului medical de urgență în cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, precum și transportul în regim de urgență al pacienților aflați în stare critică, spre centre universitare, prin construirea unui heliport, în imediata apropiere a unității medicale din municipiu, unde să aterizeze elicopterele SMURD, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Proiectul cuprinde construirea unui corp de clădire cu următoarele caracteristici: unitate de primiri urgențe care să aibă legătură cu spațiile existente la parterul corpului, dotată cu toate utilitățile (instalație sanitară, instalație electrică, de climatizare, ventilație, încălzire cu agent termic primar și gaze naturale, PSI). După implementarea proiectului, se va extinde suprafaţa UPU de la 580 mp, în prezent, la 1540 mp. Amenajarea suprafețelor adiacente cuprinde suprafețe carosabile asfaltate obținute prin modernizarea și extinderea celor existente, inclusiv alee heliport, alei pietonale din asfalt, alei pietonale beton, spații verzi gazonate.De asemenea, se va construi un heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m,  complet echipat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.