Acasă > Știri > S-au aprins luminile de Crăciun la Turnu Severin

S-au aprins luminile de Crăciun la Turnu Severin

Spiritul Crăciunului a învăluit strada Crișan din Drobeta Turnu Severin vineri seară, când a fost inaugurat pomul de Crăciun. Jandarmii au marcat evenimentul printr-o retragere cu torţe, defilare apreciată de spectatori.

Mii de beculeţe au dat vineri seară startul sărbătorilor de iarnă în Drobeta Turnu Severin. De Ziua Națională, severinenii veniți în număr mare au înfruntat frigul și ploaia şi au privit cum oraşul îmbracă straie de sărbătoare.

Startul sărbătorilor de iarnă a fost dat de către primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu. În discursul său, edilul a subliniat că tot ceea ce s-a pregătit este pentru severineni, pentru ca oamenii să simtă magia Crăciunului:

„La mulți Ani, România! La Mulți Ani, Severin! Vă felicit pentru faptul că în acest moment, chiar dacă vremea nu a fost cu noi, ați fost prezenți aici, într-un moment deosebit. Sperăm să vă oferim această lună extraordinară, o lună în care cu toții trebuie să fim mai buni, după un an de muncă cu toții trebuie să ne odihnim puțin și Primăria este alături de d-voastră”.

Și pentru că astăzi a fost Ziua Națională, Primăria Drobeta Turnu Severin a împărţit gratis mii de porţi cu fasole și cârnați, dar și un pahar de vin fiert. Severinenii nu s-au mai îmbulzit ca în alte dăţi, au stat cuminţi la coadă şi au aşteptat să le vină râdul, sub supravegherea jandarmilor.

Voia bună a fost întreținută de Orchestra de Folclor a Liceului de Artă „I.Șt. Paulian”, într-un spectacol organizat de Palatul Culturii și Primăria orașului. Pe scena de pe strada Crișan a urcat și Corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei care a emoționat publicul prezent cu melodiile patriotice atât de iubite de români, în mod deosebit într-o zi atât de specială ca cea de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *