Acasă > Educație > UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIȘOARA PUNE LA DISPOZIȚIA ABSOLVENȚILOR DE LICEU UN CENTRU DE ÎNSCRIERE LA COLEGIUL NAȚIONAL „GHEORGHE ȚIȚEICA”

UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIȘOARA PUNE LA DISPOZIȚIA ABSOLVENȚILOR DE LICEU UN CENTRU DE ÎNSCRIERE LA COLEGIUL NAȚIONAL „GHEORGHE ȚIȚEICA”

Universitatea de Vest din Timișoara deschide pentru tinerii absolvenți de liceu și în acest an centre de înscriere și admitere în afara Timișoarei.

Măsura este menită a-i ajuta pe cei cu posibilități de deplasare reduse să parcurgă procedura la ei în localitate. Facilitatea face parte dintr-un pachet mai larg, gândit a-i sprijini pe candidați în procesul de înscriere și admitere. Se poate menționa aici, posibilitatea de cazare gratuită pe o perioadă de trei zile în unul dintre căminele UVT.

Centrele din afara Timișoarei:

Județul Hunedoara: Colegiul Național Decebal, Deva

Județul Caraș-Severin: Colegiul Național „Traian Lalescu”, Reșița

Județul Mehedinți: Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”, Drobeta-Turnu Severin

Județul Vâlcea: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Râmnicu-Vâlcea

Județul Gorj: Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Târgu-Jiu

Centrele de înscriere și admitere din județele de mai sus sunt deschise în perioadele 10 – 13 iulie și 6 – 7 septembrie.

„Este o măsură care se înscrie foarte bine în strategia noastră de apropiere față de comunitate. Am identificat o nevoie a tinerilor, a familiilor acestora, și am venit cu o soluție. Există o serie de dificultăți și costuri pe care le implică deplasarea la Timișoara. Cunoaștem aceste realități și am propus o soluție absolut normală pentru o instituție care respectă comunitatea din care face parte”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

2072 locuri la buget scoase la concurs

UVT scoate la concurs 2072 locuri la buget și 4199 în regim cu taxă, pentru cele 77 de specializări de licență.

Universitatea de Vest din Timișoara este cea mai mare instituție de învățământ superior din vestul țării, cu peste 15.000 de studenți, în 11 facultăți:

– Arte și Design

– Chimie, Biologie, Geografie

– Drept

– Economie și de Administrare a Afacerilor

– Educație Fizică și Sport

– Fizică

– Litere, Istorie și Teologie

– Matematică și Informatică

– Muzică și Teatru

– Sociologie și Psihologie

-Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării

Cazare gratuită în Timișoara pentru cei care se înscriu la UVT

Absolvenții de liceu care se vor înscrie la Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul sesiunii de admitere 2018 vor putea solicita alocarea unui loc gratuit de cazare pentru o perioadă de trei zile. Instituția oferă această facilitate pe toată perioada admiterii la ciclul licență, în sesiunea iulie 2018. În acest sens, cei interesați vor depune o cerere în momentul înscrierii la facultate.

Admiterea la Universitatea de Vest din Timișoara este programată pentru perioada 2 – 29 iulie 2018, după un calendar care diferă de la o facultate la alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.