Acasă > Știri > Ţigări de contrabandă și droguri, confiscate de către poliţiştii de frontieră severineni

Ţigări de contrabandă și droguri, confiscate de către poliţiştii de frontieră severineni

Peste 500 de pachete ţigări, mai multe fragmente vegetale uscate de culoare verzuie, foiţe de hârtie pentru confecţionarea ţigaretelor, precum şi o cutie de carton ce conţinea foiţe de hârtie pentru confecţionarea ţigaretelor au fost descoperite de polițiștii de frontieră.

 

În urma unor acţiuni desfăşurate pe parcursul ultimelor două săptămâni de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontiera Drobeta -Turnu Severin  s-au obţinut date şi informaţii despre comercializarea unei cantităti de tutun de contrabandă de catre mai mulți tineri din municipiul Turnu Severin.

În baza acestor informaţii, în dupa amiaza zilei de 18.10.2017, ora 15.30, poliţiştii de frontieră severineni au oprit în trafic, pentru control, un autoturism marca Volkswagen înmatriculat în Romania, condus de către G. Iulian, în vârstă de 30 ani, din municipiul Turnu Severin, acesta fiind însoţit femeie din aceeaşi localitate.

La controlul amănunţit efectuat asupra autoturismului a fost descoperită cantitatea de 528 de pachete cu ţigari  mărcile Ashima, Marble şi Pall Mall, fără marcaje fiscale care să ateste plata accizelor, în valoare de 6.336 lei. Totodată, în bordul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit într-o cutie de carton fragmente vegetale uscate de culoare verzui şi foiţe de hârtie pentru confecţionarea ţigaretelor.

Fragmentele vegetale uscate de culoare verzui, precum şi foiţele descoperite au fost ridicate de către specialiştii criminalişti  fiind  predate ofiţerilor din cadrul B.C.C.O – Craiova-S.C.C.O. Mehedinţi în vederea expertizării acestora.

Poliţiştii de frontieră  i-au întocmit severineanului  lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fară a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete.

Cantitatea de ţigări a fost indisponibilizată  până la finalizarea cercetărilor şi introdusă în camera de corpuri delicte.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *