Acasă > Sport > Antrenamente pentru luptătorii lui Constantin Mitroi cu instructori de pregătire a gărzilor de corp

Antrenamente pentru luptătorii lui Constantin Mitroi cu instructori de pregătire a gărzilor de corp

La invitația antrenorului severinean de arte marțiale Constantin Mitroi, doi foști luptători antitero s-au aflat la sfârșitul acestei săptămâni la Drobeta-Turnu Severin.Peste 20 de copii, membri ai clubului Pentagon Dojo condus de Constantin Mitroi, au participat la acest stagiu de pregatire, care s-a desfălurat într-o sală de sport din municipiul Drobeta-Turnu Severin. „Urmașii” lui Bruce Lee au fost deosebit de încântațti de prezența celor doi foști luptători antitero, actualmente reprezentanți ai unei școli de pregătire a gărzilor de corp.  .

În cadrul stagiului, cursanților li s-au predat tehnici de autoapărare în stil taekwondo, tehnici de apărare împotriva cuțitului și a pistolului, tehnici de baston ș.a. A fost pentru micii luptători de la Turnu Severin o mare oportunitate să primească lecții de la doi foști luptători antitero din corpul de elită al Poliției Române.

„A fost foarte greu să îi aduc la Severin, sunt foarte ocupați și prinși cu misiunile lor și mă bucur că au putut veni pentru că în felul acesta copiii participă la un alrfel de antrenament”, a declarat sensei Constantin Mitroi .

Fost luptător antitero timp de 23 de ani, Relu Toader , actualmente directorul Școlii de Pregătire și Specializare a Gărzilor de Corp din București, spune că practicarea artelor marțiale are un rol important în formarea unui caracter puternic la copii, practicanții devenind adevărați luptători în viața reală, capabili să treacă peste greutățile vieții:

„Pe copii îi dezvoltă psihic, fizic, le insuflă încredere. Acum, atenția le este îndreptată spre calculator, dar cu cât sunt mai îndârjiți să vină la sală cu atât îi atrag și pe alții să vină la rândul lor. (…) Aceste tehnici sunt foarte utile și pe stradă. Este important să știi să te ferești de un ghiveci, să ocolești un obstacol, să nu aluneci pe gheață. Te ajută în viață să fii coloană vertebrală”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *