Acasă > Sport > Încep pregătirile pentru noul sezon competițional

Încep pregătirile pentru noul sezon competițional

După ce a dat echipei naționale mari fotbaliști, precum Mirel Rădoi, Flavius Stoican, Gabriel Boștină sau Dorel Stoica, Severinul pregătește din nou noi talente. Antrenorii sunt optimiști și spun că există copii talentați în acest sport și dornici să facă performanță.

Conducerea și antrenorii Clubului Luceafărul Drobeta, patronat de arbitrul Marian Balaci, s-au reunit la acest sfârșit de săptămână la pensiunea „Steaua Munților” din Isverna în vederea pregătirii noului an competițional.

Antrenorul Ion Alecu de la Motru a fost cel care a discutat cu cei 13 antrenori ai Clubului Luceafărul Drobeta despre metodologia de predare a antrenamentelor la copii și juniori pe etape de vârste, modul de concepere și conducere a unui antrenament în așa fel încât copiii să facă performanță și multe alte noutăți. De asemenea, Ion Alecu le-a reamintit antrenorilor că trebuie să fie bine organizați și că „doar o planificare riguroasă a planului de antrenament pe grupe de vârstă poate să ducă la succes”.

În calitate de scouter al echipei naționale de copii și juniori, Ion Alecu crede că Mehedințiul are un mare potențial:

„Mehedințiul are potențial atât din punct de vedere al antrenorilor, cât și din punct de vedere al tinerelor talente. Păcat că în această regiune din care s-au ridicat foarte mulți fotbaliști la nivel național și internațional, activitatea la nivel de seniori este una cu probleme, dar să sperăm că în anii care urmează copiii care se pregătesc acum sub îndrumarea acestor antrenori vor ajunge să formeze o echipă competitivă la nivelul județului Mehedinți”

CS Luceafărul Drobeta este un exemplu în acest sens, o pepinieră de tinere talente care în câțiva ani ar putea juca într-o echipă locală. Este de altfel marea dorință a oamenilor de fotbal din Mehedinți, dar și a iubitorilor sportului rege.

„Cred că singura șansă a acestor copii ca să poată să facă saltul mai ușor este o echipă de cel puțin Liga a III-a în Turnu Severin. Eu sunt convins că autoritățile locale, județene vor face acest pas pentru că în ultima perioadă și legislația a înlesnit modalitatea prin care se pot acorda bani către structurile sportive și mai ales că oamenii au nevoie de sport în municipiul Drobeta Turnu Severin”, a spus arbitrul de Liga I Marian Balaci, cel care patronează clubul de copii CS Luceafărul Drobeta, înfiinţat în urmă cu șapte ani.

Clubul a pornit în 2010 cu 30 de copii și un antrenor, iar în momentul de față pregătește cu 13 antrenori aproximativ 300 de copii. Și rezultatele au început să dea roade încă din primii ani de activitate.

„Cele mai reprezentative rezultate pe care le-am avut în acești șapte ani este un copil care a semnat cu Steaua București, un copil care a semnat cu Academia Gheorghe Hagi, un copil care face parte din lotul echipei naționale de under 14 și doi copii care au contractele pe masă gata să semneze cu echipa Fiorentina din Italia. Acum sperăm să facă saltul către seniori pentru ca și clubul nostru să aibă de câștigat. Cu cât ei ajung mai sus, cu atât se vor întoarce banii și către clubul nostru și bineînțeles către cei mici care vin din urmă”, mai spune Marian Balaci.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *