Acasă > Știri > 20 de pompierii rămân în Parcul Național Domogled pentru verificări

20 de pompierii rămân în Parcul Național Domogled pentru verificări

Pompierii militari continuă să rămână în Parcul Național Domogled pentru că există în orice moment pericolul reaprinderii incendiului din cauza cărbunilor aprinși în anumite zone.

Deși incendiul din Parcul Național Domogled a fost lichidat în cursul zilei de sâmbătă, 22 iulie, 20 de pompieri de la ISU Mehedinți se află în continuare în zonă pentru a verifica dacă mai este jar sau cărbuni aprinși.

„În această dimineață au fost identificați câțiva cărbuni nestinși care ar putea reaprinde incendiul, motiv pentru care militarii vor acționa pentru lichidarea ultimelor posibile focare”, a declarat Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.

Incendiul în Parcul Național Domogled a izbucnit în data de 18 iulie și a fost foarte greu de lichidat din cauza faptului că focare erau dispuse pe creasta muntelui.  Focul a fost lichidat, sâmbătă, 22 iulie, în jurul orei 14,40, când vremea a ținut cu pompierii, în zonă începând să plouă. Au fost afectate 40 ha litieră și coronament, fiind afectat și pinul negru de Banat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *