Acasă > Sport > Duminică, eveniment de mountain-bike la Isverna

Duminică, eveniment de mountain-bike la Isverna

La sfârșitul acestei săptămâni are loc Karst Isverna MTB Race, un concurs mountain-bike de tip maraton, aflat la cea de-a doua ediție, ce se desfășoară în arealul montan din nordul Mehedințiului.

FOTO Facebook

Concursul se remarcă prin dificultatea crescută a traseului, în ciuda lungimii reduse. Karst Isverna MTB Race provoacă concurenții  pe două trasee, unul tehnic de 42 km și unul scurt de 20 km. Cu o diferență de nivel de 1270 m, traseul lung este amenajat pe câteva din cele mai înalte culmi din Mehedinți, cu peisaje de excepție și coborâri pe măsură. Startul se va da duminică, 13 august a.c, ora 11.00 pentru cicliștii ce au optat pentru traseul lung și la ora 11:30 pentru cei ce au optat pentru traseul scurt, din locația anunțată de organizatori.

Participarea este deschisă oricărui iubitor al sportului şi al mişcării în natură, dar este necesară o stare bună de sănătate fizică şi mentală şi un nivel de pregătire adecvat acestui gen de activitate. Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află.

Evenimentul foloseşte ca rute următoarele (şi nu numai): drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice amenajate şi neamenajate; drumurile trec prin localităţi, pajişti, păduri, gol alpin, grohotişuri, văi abrupte, creste. Traseele vor fi parţial marcate. Se vor marca în special intersecţiile, zonele de gol alpin, schimbările bruşte de direcţie.Toţi participanţii vor primi o hartă cu traseul.

Organizatorul evenimentului este ACS Luceafărul Drobeta Turnu Severin, având ca partneri Asociația Cyclomaniacs Drobeta Turnu Severin, Consiliul Județean Mehedinți și Primăria Isverna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *