Acasă > Știri > Mehedințiul sub Cod Portocaliu de ninsori și temperaturi foarte scăzute

Mehedințiul sub Cod Portocaliu de ninsori și temperaturi foarte scăzute

Începând de luni, 26 februarie, județul Mehedinți se află sub avertizare meteorologică Cod Portocaliu, valabilă până joi, 01 martie, ora 10.00, ce vizează temperaturi foarte scăzute, cu minime ce vor fi cuprinse, în general, între -22 şi – 12 grade, şi maxime între -12 şi -8 grade.

Totodată, a intrat în vigoare şi o avertizare meteorologică Cod Portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite, cu strat consistent de zăpadă, valabilă până luni seară, la ora 23.00.

Pentru gestionarea oportună a posibilelor efecte, la sediul ISU „Drobeta” a fost activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, dar şi grupa operativă a inspectoratului.

„La nivelul comitetelor locale s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă la sediile primăriilor, verificarea spaţiilor în care poate fi asigurată relocarea, cazarea şi hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice periculoase, dar şi asigurarea condiţiilor necesare pentru distribuirea către populaţia sinistrată, la nevoie, a mijloacelor de strictă necesitate, constând în apă şi alimente neperisabile”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Drobeta.

De asemenea, s-a dispus monitorizarea căilor  de  circulaţie: rutieră, feroviară şi  fluvială, a infrastructurilor critice de interes local şi a depunerilor de gheaţă pe cursurile de apă.

Totodată, la nivelul subunităţilor au fost luate măsuri suplimentare, fiind organizate detaşamente de sprijin care vor interveni operativ în cazul posibilelor efecte generate de fenomenele meteorologice prognozate. Efective din cadrul subunităţilor vor efectua şi misiuni de patrulare în vederea identificării persoanelor fără adăpost şi transportarea acestora în spaţii special amenajate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *