Acasă > Cultura > Concerte, lupte şi jonglerii cu foc la Cetatea Severinului. Începe Festivalul Medieval

Concerte, lupte şi jonglerii cu foc la Cetatea Severinului. Începe Festivalul Medieval

FOTO Organizatorii evenimentului

Cavaleri în armuri, domniţe, fierari, menestreli, dansatori, comedianţi şi meşteri de tot felul vă aşteaptă între 1 și 3 septembrie în Cetatea Medievală a Severinului.

Festivalul Medieval al Cetății Severinului, la care sunt invitaţi severinenii şi turiştii în perioada 1-3 septembrie, a ajuns la cea de-a doua ediție. Cavaleri în armuri, domniţe, fierari, menestreli, dansatori, comedianţi şi meşteri sunt pregătiţi, pentru trei zile, să transforme acest loc istoric în ceea ce odinioară era Cetatea Medievală a Severinului

Programul festivalului este plin de surprize: demonstraţii de lupte cavalereşti, teatru în aer liber, muzică medievală, ateliere de fierărie, încălțăminte, curelărie, crestături în lemn, țesut la război, crotorie și broderie, fabricare de zale, ateliere interactive , expoziții de arme și armuri. Vizitatorii vor avea ocazia să înveţe chiar în curtea cetăţii dansuri medievale, să discute cu șoimarii despre dresura lor și istoria folosirii păsărilor la vânătoare și să participe la demonstrații de zbor.

„Invităm toți severinenii să participe la toate evenimentele dedicate Festivalului Medieval al Cetății Severinului, le garantez faptul că vor avea ce vedea, vom avea surprize nenumărate și vom avea un eveniment mult mai reușit decât ediția precedentă”, a declarat vineri viceprimarul Daniel Cîrjan, în cadrul unei conferințe de presă.

„Ediția a II-a a Festivalului Medieval neîndoielnic este o provocare pentru noi toți. Sunt convins că severineni și nu numai vor găsi pe parcursul acestor zile nenumărate prilejuri de bună dispoziție și una de bună calitate. Îi mulțumesc domnului Andrei Prian care este, dacă nu pare exagerat spus, mentorul acestei ediții a II-a a Festivalului Medieval pentru că domnia sa a conturat reperele de autenticitate ale Cetății Medievale”, a declarat, la rândul său, în cadrul aceleiași conferințe de presă, Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii Teodor Costescu.

Andrei Prian din partea Asociației pentru Cultură Tradițională Zestrea din Cluj, cel care s-a ocupat de organizarea efectivă a acestui festival, a precizat că ediția din acest an este cu mult peste ediția trecută, prin mai multe elemente de noutate:

„Avem pregătite 12 ateliere interactive de la țesut la război, olărit ,curelărie, pictură medievală, caligrafie și multe altele. Luptele se vor ține în două feluri: primul și probabil cel mai pregnant element de luptă în acest festival va fi întrecerea sportivă în armură completă, este vorba de lupte full contact în armură, un concept intrat în țară de aproximativ patru ani. Un altfel de lupte va implica participanții la nivelul în care publicul este învățat să experimenteze cu foarte mare grijă și sub supravegherea noastră tehnicile de luptă ale Evului Mediu și va putea vedea și niște lupte regizate, dar bazate pe tehnicile din manualele de luptă scrise în secolele XIV-XV. Un alt element de nou adus la acest festival este constituit de acele spații de jocuri de societate, care se jucau în Evul Mediu, unele dintre ele au supraviețuit și până în zilele noastre. Vom avea și un concurs dedicat celor mici, unde bineînțeles susținem pe copii să se înscrie în număr cât mai mare și fiecare dintre ei va avea o experiență foarte frumoasă de câștigat și un concurs pentru adulți, <<Cel mai puternic om al cetății>>”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *