Acasă > Știri > Activităţi de supraveghere în zona Crişan la Festivalul „Pastramei şi Mustului”

Activităţi de supraveghere în zona Crişan la Festivalul „Pastramei şi Mustului”

Pe timpul activităţilor şi manifestărilor organizate pentru sărbătorirea Festivalului Pastramei şi Mustului, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” vor fi angrenaţi în misiuni ce au drept scop asigurarea nivelului de protecţie şi siguranţă a cetăţenilor şi evitarea producerii unor evenimente nedorite.

Astfel, se vor executa activităţi de supraveghere în zona de promenadă Crişan din Drobeta Turnu Severin privind respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor pe durata desfăşurării manifestărilor cu public numeros şi pentru asigurarea unui răspuns prompt în situaţia producerii unor evenimente negative.

Un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin, cu o autospecială şi mijloace de intervenţie, se va afla, pe toată durata manifestărilor dedicate acestui festival, în zona scenei de spectacole, fiind pregătit să intervină, pentru îndepărtarea riscului de izbucnire a incendiului.

Premergător deschiderii festivalului, cadrele Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat activităţi de îndrumare şi control privind respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la amenajările temporare amplasate în zona de promenada Crişan. Comercianţilor li s-au recomandat o serie de măsuri pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă, care le-ar putea afecta activitatea, punându-le în pericol chiar viaţa, atât a lor cât şi a celorlalţi participanţi.

„Pentru a nu îngreuna sau bloca evacuarea în caz de incendiu, amenajările temporare trebuie amplasate la distanţe de siguranţă, asigurând marcarea şi semnalizarea cu indicatoare a locurilor unde este permis fumatul, a stingătoarelor dar şi a căilor de acces, evacuare şi intervenţie. Totodată, pe teritoriul acestora este interzisă  utilizarea buteliilor de aragaz improvizate, neomologate, cu defecţiuni sau în stare avansată de uzură”, precizează Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Corpurile de iluminat din interiorul amenajărilor trebuie prevăzute cu plasă de protecţie şi amplasate la distanţe de un metru faţă de materialele combustibile ( perdele, decoruri etc.), iar la instalaţia electrică  este interzisă racordarea unor consumatori ce depăşesc puterea nominală a circuitelor, precum şi folosirea acesteia în stare defectă sau cu improvizaţii.

Paramedicii SMURD vor fi şi ei în mijlocul cetăţenilor, fiind implicaţi în desfăşurarea unor activităţi de măsurare a tensiunii arteriale şi greutăţii corporale. Activităţile efectuate de paramedici vor avea loc sâmbătă, 21 octombrie, în intervalul orar 11.30-15.00, pe strada Crişan, la iniţiativa Filialei de Cruce Roşie Mehedinţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *