Acasă > Știri > A avut loc Şedinţa Adunării Eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei

A avut loc Şedinţa Adunării Eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei

Miercuri, 31 ianuarie 2018, a avut loc şedinţa Adunării Eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Lucrările au fost precedate de săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti la Catedrala Episcopală din orașul nostru.

Începând cu orele 9:30 la Centrul Cultural-Misionar ”Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin a fost săvârşită o slujbă de ”Te Deum” înainte de deschiderea lucrărilor Adunării Eparhiale precum și o slujbă de pomenire pentru Voievodul Mircea cel Bătrân de la a cărui trecere la cele veșnice s-au împlinit în această zi de 31 ianuarie 2018, 600 de ani.

Începând cu ora 10.00, membrii Adunării Eparhiale s-au întrunit în sesiune de lucru în sala Centrului Cultural ,,Sfântul Ioan Gură de Aur” de la Hotelul Severin, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei. Pe ordinea de zi s-a aflat prezentarea rapoartelor de activitate ale sectoarelor din cadrul Centrului eparhial pentru anul 2017, precum şi aprobarea proiectelor pentru 2018.

Adunarea Eparhială este organul deliberativ al Eparhiei şi se compune din 30 de membri, reprezentanti ai clerului si ai credinciosilor, o treime clerici şi două treimi mireni. Conform statutului BOR, activitatea Adunării Eparhiale este împărțită în cinci comisii: comisia administrativ-bisericească, comisia culturală si educationala, comisia economica, bugetară şi patrimonială, comisia social-filantropică şi comisia organizatorică, juridică şi de validare.

Anul acesta, în cuvântul de deschidere, Preasfinţia Sa a evidenţiat purtarea de grijă a lui Dumnezeu şi le-a reamintit tuturor de faptul că slujitorii şi credincioşii din Episcopia Severinului şi Strehaiei sunt chemaţi la o lucrare înaltă şi activă, aceea de a fi în slujba Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

La finalul întâlnirii, cei prezenţi au vizionat un film despre cele mai importante acţiuni ale Episcopiei Severinului din 2017.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *