Acasă > Știri > Incendiu de proporții în Parcul Național Domogled

Incendiu de proporții în Parcul Național Domogled

u

Arde de mai bine de 12 ore în Parcul Natural Domogled, unde focul a izbucnit în litieră într-o pădure de pin negru de Banat, pe o suprafață de circa 10 hectare.

 Detașamentele de Pompieri Drobeta Turnu Severin și Orșova intervin pentru stingerea unui incendiu de litieră izbucnit în Parcul Național Domogled.

 Aseară incendiul se manifesta pe o suprafață de circa 10 ha de litieră într-o pădure de pin negru de Banat. Intervenția a fost extrem de dificilă pentru că zona este inaccesibilă, fiind pe versanți stâncoși. S-a solicitat un elicopter pentru a efectua recunoașterea zonei pe raza Ocolului Silvic Târnița, Vârful lui Stan.

Peste noapte, pompierii au rămas în zonă, iar miercuri dimineață cu forțe suplimentare acționează în vederea limitării și stingerii incendiului ale cărui focare sunt izolate pe piscurile unui versant. La fața locului sunt prezente forțe importante de la ISU Mehedinți pentru a lichida incendiul.

“În această dimineață, peste 60 de salvatori militari și 10 lucrători silvici s-au deplasat în zona afectată pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure. De asemenea, a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip <<Bambi Bucket>> din cadrul Inspectoratului General de Aviație din MAI pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol”, a declarant Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *