Acasă > Știri > Mehedințeni, suspectați de consum ilicit de energie

Mehedințeni, suspectați de consum ilicit de energie

Distribuție Oltenia a organizat 5 689 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice de către consumatorii casnici și agenții economici în intervalul aprilie – iunie 2017, anunță într-un comunicat de presă.

 Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești și are impact direct asupra calității alimentării cu energie electrica a consumatorilor, spun reprezentanții Distribuție Oltenia.  Peste 5689 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost verificate în perioada aprilie – iunie 2017.

Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasa tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative.

În plus, consumul fraudulos de energie influențează calitatea serviciilor, determină variații de tensiune și întreruperi ale alimentarii cu energie electrică, provocând astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice și respectând prevederile legale in vigoare.

Sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă

Departamentele specializate din cadrul Distribuție Oltenia organizează acțiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliției pe linia prevenirii și combaterii caracterului infracțional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcționarii echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalațiilor energetice, executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente.

 În cele 7 județe în care operează Distribuție Oltenia au fost verificate 5 689 locuri de consum și au fost identificate 786 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărțite după cum urmează: Argeș – 113 cazuri, Dolj – 311 cazuri, Gorj – 21 cazuri, Mehedinți – 46 cazuri, Olt – 135 cazuri,  Teleorman – 114 cazuri și Vâlcea – 46 cazuri.

Reprezentanții Distribuție Oltenia mai spun că este în interesul și beneficiul consumatorilor să sesizeze cazurile de consum fraudulos de energie, pentru ca aceste situații, dăunătoare în primul rând consumatorilor corecți, să poată fi stopate. Toate sesizările primite din partea clienților, precum și identitatea acestora sunt confidențiale pe tot parcursul acțiunilor departamentului specializat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *