Acasă > Știri > Pompierii mehedințeni, prezenți de Bobotează la ceremoniile religioase de sfințire a apei

Pompierii mehedințeni, prezenți de Bobotează la ceremoniile religioase de sfințire a apei

Pompierii mehedinţeni vor asigura mâine, începând cu ora 11.00, desfăşurarea în bune condiţii a ceremonialelor  religioase de sfinţire a apei fluviului Dunărea, ce vor fi organizate în localităţile Drobeta Turnu Severin, Orşova, Şimian şi Gruia.

Echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentelor Drobeta Turnu Severin şi Orşova, dar şi din cadrul Staţiei Vânju Mare vor  fi  mobilizate în cele patru localităţi, cu câte o ambarcaţiune şi o autospecială, pentru  a  asigura un răspuns prompt în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, care ar putea pune în pericol participanţii la eveniment.

“Un moment important în cadrul ceremonialelor religioase este recuperarea Crucii din fluviul Dunărea de către unul dintre credincioşi, iar pompierii salvatori vor fi la datorie pentru ca această tradiţie să se desfăşoare în condiţii  de siguranţă”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Anul trecut, la Drobeta Turnu Severin, crucea a fost recuperată de către un scafandru din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *