Acasă > Știri > Deținuții din Vînjuleț au cântat colinde la un centru de bătrâni

Deținuții din Vînjuleț au cântat colinde la un centru de bătrâni

Cincisprezece deținuți, care execută pedepse privative de libertate în regim deschis și semideschis la secția exterioară Vînjuleț, au făcut joi, 21 decembrie, o bucurie celor  27 de persoane vârstnice aflate în centrul de bătrâni din comuna Vînjuleț .

Persoanele private de libertate au susținut un spectacol de colinde, care a cuprins obiceiuri tradiționale românești, specifice sărbătorilor de iarnă și au oferit cadouri constând în produse alimentare, achiziționate de către aceștia de la marketul unității.

În această perioadă, Serviciul de Educație organizează o paletă largă de activități dedicate Sărbătorii Crăciunului – activități educative, artistice, filantropice, cu specific moral-religios.

“Prin derularea acestor activităţi, se doreşte promovarea, respectarea şi transmiterea tradiţiilor spirituale şi a obiceiurilor populare româneşti în rândul persoanelor private de libertate, precum şi dezvoltarea unor comportamente prosociale menite sa faciliteze reintegrarea ulterioară a deținuților în societate”, se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Drobeta Turnu Severin. .

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *