Acasă > Știri > Jandarmeria Mehedinți, la datorie, de sărbători

Jandarmeria Mehedinți, la datorie, de sărbători

În perioada sărbătorilor de iarnă, jandarmii au luat măsuri suplimentare pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine si siguranță publică.

În acestă perioadă, peste 50 de jandarmi vor acționa zilnic în zona de responsabilitate pentru prevenirea producerii faptelor antisociale, asigurarea si mentinerea climatului de ordine publică necesar desfășurării în siguranță a sărbătorilor de iarnă.

Pentru gestionarea corespunzătoare a evenimentelor organizate în această perioadă, jandarmii vor acorda o atenție deosebită evenimentelor organizate în incinta căminelor culturale comunale și vor coopera cu efectivele specializate din cadrul ISU pentru verificarea modului în care se respectă condițiile de siguranță în incinta acestor imobile.

De asemenea, se vor organiza acțiuni comune cu ISU ,,Drobeta” și specialiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Toxice din cadrul IPJ Mehedinți pentru verificarea respectării condițiilor de siguranță cu ocazia organizării focurilor de artificii, precum și a legalității cu privire la deținerea și comercializarea produselor pirotehnice de uz artisanal. În acest sens, în perioada următoare, efectivele de jandarmi își vor face simțită prezența în zonele de comercializare a unor astfel de produse.

“Au fost dispuse măsuri pentru creșterea gradului de siguranță a obiectivelor a căror pază și protecție se asigură cu efective de jandarmi având în vedere perioadele relativ mari de timp în care se întrerupe activitatea la nivelul acestor obiective”, a precizat joi, în cadrul unei conferințe de presă, colonelul Daniel Manolea, împuternicit inspector sef la IJJ Mehedinți.

Totodată, la solicitarea organelor silvice, jandarmii vor acționa în sprijinul acestora pentru prevenirea delictelor constând în tăierea și comercializarea ilegală a brazilor de Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *