Acasă > Știri > Preasfințitul Părinte Nicodim a slujit la Parohia Halânga

Preasfințitul Părinte Nicodim a slujit la Parohia Halânga

În această zi de sărbătoare, Preasfințitul Părinte Nicodim, episcopul Severinului și Strehaiei a slujit în mijlocul credincioșilor din parohia Halânga, protopopiatul Drobeta.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită  vineri, 2 februarie, de către Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, fiind înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile de la strană au fost asigurate de către psalții Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu-Severin. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a instalat în funcția de preot paroh la această sfântă biserică, pe Preacucernicul Părinte Daniel-Vasile Marinescu, preot la parohia Pluta, din protopopiatul Strehaia.

În cuvântul de învățătură rostit de Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, le-a vorbit despre însemnătatea acestei mari sărbători, a Întâmpinării Mântuitorului Hristos și i-a urat mult spor pe calea mântuirii și păstorire binecuvântată. Lăcașul de cult a fost construit între anii 1920-1930 și a fost sfinţit pe data de 12 octombrie 1930. Ierarhul de atunci P.S. Vartolomeu, Episcopul Râmnicului Noului Severin, i-a așezat două hramuri: „Pogorârea Sf. Duh” şi „Sf. Ierarh Nicolae”.

Peste aproape 100 de ani, preotul Marius-Ion Porumbel, dimpreună cu toți enoriașii parohiei, avea să inițieze ample lucrări de restaurare, care s-au făcut între anii 2006-2010, iar pe 17 octombrie 2010 sute de credincioşi veniţi de prin părţile locului au participat cu evlavie la resfinţirea lăcaşului de închinare şi la Sfânta Liturghie Arhierească.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *