Acasă > Știri > Paradă militară și fasole la ceaun de Ziua Națională

Paradă militară și fasole la ceaun de Ziua Națională

Cu prilejul sărbătoririi ,,Zilei Naţionale a României”, în garnizoana Drobeta Turnu Severin, se va organiza la Monumentul Eroilor (Parcul Rozelor) în data de 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori, activitate ce se va încheia cu o paradă militară locală.

Începând cu ora 16.00, pe scena din strada Crişan este prevăzut un program artistic susţinut de către Corul Episcopiei şi Orchestra Lăutarii Mehedinţiului.

,,Vă aștept să ne bucurăm împreună de Ziua Națională a României, în zona de promenadă Crișan, începând cu ora 16.00. Tot vineri, 1 decembrie, de la ora 18.00, vom da startul sărbătorilor de iarnă, odată cu aprinderea luminilor de sărbătoare și a bradului de Crăciun”,  a declarat primarul Severinului, Marius Screciu.

Şi anul acesta, Primăria Drobeta Turnu Severin pregătește pentru severineni  fasole la ceaun, cu vin fiert, care se vor împărţi în zona Crişan. Activităţile dedicate ,,Zilei Naţionale a României” se vor încheia la ora 18.00 cu  solemnitatea retragerii cu torţe pe itinerarul  Esplanada – Castelul de Apă – Primăria Drobeta Turnu Severin  –  Consiliul Judeţean Mehedinţi  – Palatul Culturii Teodor Costescu – Cazarmă (I.S.U. ,,Drobeta”, I.J.J. Mehedinţi).

La activităti alături de militari, poliţişti şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, sunt invitaţi să participe veteranii de război, cadrele militare în rezervă şi retragere, reprezentanţii organizaţiilor sociale şi culturale, cetăţeni şi elevi ai municipiului.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, pe toată perioada de desfășurare a manifestarilor organizate,  jandarmii vor asigura măsurile specifice de ordine si siguranță publică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *