Acasă > Știri > Femeie prinsă beată criţă la volan la Orșova

Femeie prinsă beată criţă la volan la Orșova

Polițiștii rutieri au acționat la nivelul județului pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, normelor privind efectuarea manevrei de depăşire și neutilizarea centurii de siguranță, pe DN 6 – sectorul Orșova – Arginești și  DN 56A.

La acțiunea organizată au participat 16 polițiști din cadrul structurilor poliției rutiere.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație, 44 dintre acestea fiind pentru nerespectarea normelor legale de viteză, iar alte  19 pentru lipsa utilizării centurii de siguranță.

De asemenea, au mai fost aplicate sancțiuni contravenționale și pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire, utilizarea telefonului mobil, precum și pentru traversarea prin locuri nepermise de către pietoni.

Totodată, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

La Orșova, de exemplu, în data de 16 martie a.c., la ora 1,15,  polițiștii din Orşova au depistat o femeie, în vârstă de 48 de ani, din județul Dolj, în timp ce conducea pe strada Cernei, din municipiul Orșova un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Procedând la testarea acesteia cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Municipiului Orșova, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *