Acasă > Societate > Film accesibilizat pentru nevăzători, la Turnu Severin

Film accesibilizat pentru nevăzători, la Turnu Severin

Un film accesibilizat pentru nevăzători a fost proiectat vineri, 27 octombrie, la Drobeta Turnu Severin. Proiecția este oferită în cadrul Caravanei Filmului Accesibilizat pentru Nevăzători (FAN), proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Centrul Național al Cinematografiei.

Evenimentul a avut loc vineri după-amiază la sediul Filialei Mehedinți a Asociației Nevăzătorilor din România din Drobeta Turnu Severin, unde a fost proiectat filmul „Actorul și sălbaticii” (1974), regia Manole Marcus.

La intrarea în sala de proiecție, spectatorii nevăzători au primit un set de căști în care au auzit explicații suplimentare, inserate între replicile actorilor din film. Explicațiile primite în căști descriu schimbările de scenă, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrăcați și gesturile mai importante, astfel încât spectatorul nevăzător să înțeleagă cât mai bine acțiunea și să se integreze în atmosfera filmului.

Acest proiect este organizat de Fundația Cartea Călătoare în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Centrul Național al Cinematografiei.

În cadrul caravanei sunt proiectate filme artistice special accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *