Acasă > Știri > Adunarea Tinerilor Ortodocşi din Episcopia Severinului de la Mănăstirea mehedinţeană Topolniţa

Adunarea Tinerilor Ortodocşi din Episcopia Severinului de la Mănăstirea mehedinţeană Topolniţa

Mănăstirea mehedinţeană Topolniţa a găzduit duminică, 10 iunie, a IX-a ediţie a Adunării Tinerilor Creştin-Ortodocşi din Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Vechea ctitorie a Sfântului Nicodim de la Tismana și-a deschide larg porțile oferind un spațiu sacru tuturor acelora care sunt în căutarea rugăciunii și studiului. Şi viețuitorii cinstitei chinovii, cu binecuvântarea părintelui stareț Pavel Nicolăescu, au ajutat la buna desfășurare a activităților.

Întâlnirea este organizată de Episcopia Severinului și Strehaiei, prin sectorul Cultural şi Învățământ, în colaborare cu Catedra de Religie a Inspectoratului Școlar Judeţean Mehedinţi în contextul “Anului omagial 2018 – al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

Tineri, însoțiți de părinți și dascăli, și-au dat întâlnire la vechea vatră monahală pentru a dezbate diverse subiecte legate de tema întâlnirii: “Unitate și Credință”. Întâlnirea tinerilor s-a desfăşurat pe mai multe etape, iar moderatorii întâlnirii au fost profesor Dana Săftoiu – inspector la disciplina Religie a Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, maica Emilia Nistoroiu de la Mănăstirea Cerneți din Episcopia Severinului și Strehaiei și Mihai Corcodel – consilier al Episcopiei Severinului și Strehaiei la sectorul Cultural și Învățământ.

Manifestarea dedicată tinerilor a debutat cu Sfânta Liturghie săvârșită de la altarul de vară de un ales sobor de preoţi slujitori la altar dar și la catedra de religie. Din sobor au făcut parte și preacuvioșii părinți slujitori ai Mănăstirii Topolnița. Cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii a fost ținut de părintele Stelian Alin Dumitru de la Parohia Sf. Ilie Tesviteanul din Drobeta Turnu Severin, profesor de religie la Liceul de Artă din Drobeta Turnu Severin.

Înainte de deschiderea sesiunilor de discuții, tinerii au luat parte la tradiționala agapă frățească, organizată de Episcopia Severinului şi Strehaiei.

În continuarea programului  tinerii au lucrat pe grupuri de lucru fiecare grup având aleasă câte o culoare a ecusonului din culorile Tricolorului.

Invitații Adunării Tinerilor Mehedințeni au fost Membrii Grupului Izvorașul  al Episcopiei Severinului și Strehaiei care au interpretat un repertoriu de cântece patriotice dedicate Marii Uniri de la 1918, elevii prezenti invățând o parte din aceste cântece patriotice.

La o parte din sesiunile Adunării Tinerilor Mehedințeni a luat parte şi Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei care a purtat un dialog cu tinerii prezenți la întâlnire.

Manifestarea de spiritualitate şi-a propus să dezvolte în rândul tinerilor mehedinţeni abilităţile de comunicare, cunoașterea valorilor naționale și a factorilor identitari, a valorilor ortodoxiei și rolului fundamental al Bisericii Ortodoxe Române în realizarea și menținerea unității de credință și neam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *