Acasă > Educație > Lansare a comunității UVTerra la Turnu Severin

Lansare a comunității UVTerra la Turnu Severin

Miercuri, 25 octombrie, la ora 18.30, în sala Ștefan Popa Popas a Palatului Culturii Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin are loc recepția de lansare a comunității de alumni UVTerra.

Conștientă de valoarea pe care o aduc absolvenții săi, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a constituit în urmă cu câțiva ani comunitatea alumnilor săi, realizând împreună cu aceștia de-a lungul timpului mai multe proiecte educaționale de impact pentru numeroase generații de studenți.

De curând, membrii comunității de alumni UVT beneficiază de o platformă online dedicată, intitulată sugestiv UVTerra, prin intermediul căreia absolvenții universității intră în contact cu colegii lor de pe toate meridianele globului, promovează pentru întreaga comunitate evenimente profesionale, oportunități de locuri de muncă, reuniuni aniversare sau chiar inițiative antreprenoriale de succes. Platforma poate fi accesată de orice absolvent al Universității de Vest din Timișoara la adresa uvterra.uvt.ro, urmând să fie lansată și o aplicație pentru telefonul mobil care să faciliteze comunicarea între membrii comunității.

Dacă până în prezent focusul acțiunilor a fost exclusiv în Timișoara, din acest an comunitatea alumnilor Universității de Vest din Timișoara intră într-o nouă etapă, aceea a înființării unor comunități în diverse județe ale țării și chiar în afara granițelor (în Serbia și Republica Moldova), unde absolvenții săi își desfășoară activitatea.

Ținem mult la acest demers, întrucât absolvenții noștri sunt la fel de importanți precum studenții. Platforma UVTerra are menirea de a facilita contactul cu aceștia, dar și interacțiunea dintre ei. Beneficiem deja de sprijinul a numeroși alumni și știm că mulți alții vor să ne fie alături. De aici a plecat ideea unei platforme online care să gestioneze comunicarea cu ei sub o formă modernă și extrem de rapidă ”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

După evenimentul de lansare, la Vârșeț, a comunității alumnilor UVT din Serbia (în vara anului 2017), proiectul de dezvoltare a rețelei va continua și în a doua parte a acestui an cu constituirea unor noi comunități după cum urmează: Dr. Tr. Severin (25 octombrie), Tg. Jiu (26 octombrie), Arad (31 octombrie), Baia-Mare (2 noiembrie), Satu-Mare (3 noiembrie), Suceava (15 noiembrie), Chișinău (17 noiembrie), Oradea (23 noiembrie), Deva (24 noiembrie), Alba-Iulia (7 decembrie), Sibiu (8 decembrie).

Universitatea de Vest din Timisoara își invită absolvenții să se alăture într-un număr cât mai mare acestui demers și să ia parte la evenimentele de lansare a comunităților, programate în diversele regiuni ale țării. Detalii suplimentare privind desfășurarea fiecărui eveniment din teritoriu se pot obține de pe pagina de Facebook UVTerra, dedicată comunității absolvenților UVT.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *