Acasă > Știri > Exerciţiu spectaculos de simulare a intervenţiei la inundaţii, în bazinul hidrografic Jiu – râul Motru

Exerciţiu spectaculos de simulare a intervenţiei la inundaţii, în bazinul hidrografic Jiu – râul Motru

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a organizat joi, 26 aprilie a.c., un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, cu tema “Activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Mehedinţi şi a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă privind gestionarea unor situaţii de urgenţă generate de inundaţii produse în bazinul hidrografic Jiu – râul Motru.

Conform scenariului exerciţiului, ca urmare a depăşirii cotei de pericol la staţia hidrometrică Broşteni şi a avertizării hidrologice Cod Roşu, exista un pericol iminent de inundare a localităţii Meriş.

Într-o situaţie reală, forţele de intervenţie aparţinând ISU Mehedinți, împreună cu celelalte structuri cu funcţii de sprijin: echipaje de jandarmi, poliţie şi SVSU Broşteni, vor avertiza populaţia cu privire la ordinul de evacuare şi vor participa la misiunile de salvare şi evacuare a populaţiei care va fi în pericol sau se va afla în imposibilitatea de a se autoevacua, cu precădere bătrânii, copiii, femeile şi persoanele cu dizabilități.

Joi, în cadrul exerciţiului, salvatorii ISU au acţionat pentru salvarea a două victime, surprinse într-o căruţă de revărsarea râului Motru, folosind procedeul denumit tiroliană.

Imediat, au intrat în acţiune şi echipajele mixte formate din personalul SGA Mehedinţi şi Dolj, pompieri, jandarmi, dar şi voluntari ai SVSU Broşteni, pentru supraînălţarea digului de apărare împotriva inundaţiilor din satul Meriş.

Exerciţiul a urmărit, în principal, coordonarea unitară, în teren, a tuturor structurilor implicate şi formarea deprinderilor echipelor de intervenţie pentru ridicarea digului de apărare împotriva inundaţiilor, fiind folosite panouri de aluminiu, baraje gonflabile şi saci de nisip care au fost încărcaţi cu ajutorul unei maşini automate, aceasta realizându-se pentru prima dată, în judeţul Mehedinți.

         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *