Acasă > Sănătate > Maternitatea din Turnu Severin a primit un ecograf nou

Maternitatea din Turnu Severin a primit un ecograf nou

Maternitatea din Drobeta Turnu Severin a primit luni, 2 octombrie, un ecograf ultramodern, ca donație din partea unui hypermarket din oraș.

Medicii aveau nevoie de un astfel de aparat, având în vedere dotarea precară a maternității județene, care s-a mutat într-un nou sediu în urmă cu trei ani. La acea dată, Semnalam la acea dată faptul că aparatura medicală şi mobilierul din veche clădire a maternității au fost aduse în noul imobil cu maşina de la morgă. Mobilierul de pe vremea lui Pazvante Chioru a fost vopsit şi instalat bine mersi în saloanele de la etajul II. Şi după principiul „las că merge şi aşa” şi mesele ginecologice au primit acelaşi tratament, adică au fost spoite cu o mână de vopsea şi instalate în saloane.

În mai multe rânduri, medicii din această unitate medicală unde sunt aduși pe lume copiii din județul Mehedinți au atras atenția asupra faptului că este nevoie urgentă de aparatură medicală performantă strict necesară într-o astfel de activitate.

Ecograful, în valoare de circa 30.000 de lei, a fost repartizat secției de obstetrică-ginecologie. O parte din sumă, mai exact 17.768,54, a fost strânsă de la clienții hipermaketului, iar restul – 12.500 de lei reprezintă donația de la Cora.

La ora actuală, ecografia este principala metodă de screening în medicină, datorită avantajelor pe care le oferă: rapiditatea obținerii unui diagnostic pozitiv sau de excludere, lipsă de nocivitate, posibilitatea de repetare, practic nelimitată ca număr de examinări și timp, obținerea de planuri multiple și diferite de examinare ale aceluiași organ, preț de cost și întreținere redus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *