Acasă > Educație > A început școala! Emoții mari pentru elevi în prima zi de cursuri

A început școala! Emoții mari pentru elevi în prima zi de cursuri

Emoții mari luni dimineață în școlile din municipiul Drobeta Turnu Severin atât pentru elevi, cât și pentru părinții lor și cadrele didactice la deschiderea noului an școlar. Cei mai emoţionaţi au fost, de departe, micuţii pentru care clopoţelul a sunat pentru prima dată astăzi, cei care abia au intrat în clasa zero.

Școlile și grădinițele din Drobeta Turnu Severin au prins viață luni dimineață. Flori, zâmbete, îmbrățișări, toate într-o atmosferă de mare bucurie. În mare, scenariul a fost acelaşi ca la fiecare început de an şcolar: s-a intonat imnul, preoţii au rostit rugăciunile, după care au urmat discursurile cadrelor didactice şi ale invitaţilor.

Festivitatea de deschidere a noului an şcolar a început și la Colegiul Național Gheorghe Țițeica, un liceu de top din Turnu Severin, la ora 9,00, elevii având în mijlocul lor, alături de colectivul de cadre didactice pe edilul șef Marius Screciu și  subprefectul Andrei Stănișoară. Aceștia au adresat tuturor un gând bun şi încrederea că anul şcolar 2017-2018 va fi plin de bucurii şi realizări. A fost un eveniment deosebit, plin de entuziasm și bună dispoziție, încărcat de emoția revederii sau a primilor pași, pentru cei mai noi, într-o zi de toamnă superbă.

„Este onoare pentru mine să fiu prezent la unul din cele mai bune licee din țară, cu rezultate extraordinare. Ați ales un liceu foarte bun, ați ales un liceu cu cadre didactice dedicate muncii pe care o fac și rezultatele stau mărturie acestui profesionalism. Sunt convins că drumul pe care ați pornit este unul bun și unde aveți ajutoare de nădejde”, a spus primarul Marius Screciu.

„Îmi face o deosebită plăcere și sunt onorat să mă aflu astăzi aici în mijlocul d-voastră, cadre didactice și elevi, în această zi importantă ce marchează deschiderea anului școlar 2017-2018. Am convingerea că educația este fundamentul dezvoltării ulterioare a fiecărui om”, a declarat subprefectul Andrei Stănișoară.

Directorul Colegiului Național Gheorghe Țițeica, Mihaela Ștefan, a ținut să sublinieze că liceul pe care îl conduce are toate motivele să se mândrească pentru rezultatele sale din ultimii ani: “Școala în care ați ales să învățați este una de prestigiu, cu o tradiție de 98 de ani, în plină ascensiune”. Cu atât mai mult anul acesta, când colegiul are o rată de promovare la examenul de evaluare națională de 100 la sută și de 98,66 la sută la examenul de bacalaureat, iar mulți absolvenți au fost admiși la facultăți de prestigiu din țară și din străinătate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *