Acasă > Cultura > Ultimele pregătiri pentru a doua ediție al Festivalului Medieval al Cetății Severinului

Ultimele pregătiri pentru a doua ediție al Festivalului Medieval al Cetății Severinului

Se fac ultimele pregătiri la Drobeta Turnu Severin pentru cea de-a II-a ediție a Festivalului Medieval al Cetății Severinului, ce va avea loc în perioada 1-3 septembrie.

Este ultimul mare eveniment al verii din Drobeta Turnu Severin, ce va aduce, în Cetatea Medievală, sute de personaje de Ev Mediu, cavaleri, domnițe, bufoni, trubaduri și menestreli.

„A doua ediție a Festivalului Medieval al Cetății Severinului debutează vineri, 1 septembrie. Va fi o serie de manifestări de specific medieval, care cu siguranță vor atrage un număr mare de turiști. Este un bun prilej pentru Cetatea Medievală, pentru Palatul Culturii Teodor Costescu, dar și pentru oraș de a ne pune în valoare acest patrimoniu extraordinar pe care îl avem, potențialul turistic și cultural, de a atrage atenția asupra Severinului care este un oraș frumos, cu oameni inimioși și deschiși spre actul cultural și păstrarea tradiției istorice. Sperăm să ne bucurăm împreună de această a doua ediție a festivalului medieval, care ne propunem să devină unul dintre reperele de marcă pe harta manifestărilor de acest gen la nivel național și nu numai”, a precizat Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii Teodor Costescu.

Pe parcursul celor trei zile vor avea loc diverse activități spectaculoase, unele dintre acestea implicând și publicul prezent: demonstrație de mânuire a armelor medievale, lupte medievale, școală de scrimă, lecții de dans medieval, demonstrații de tir cu arcul, demonstrații ale meșterilor sticlari, pielari, fierari, spectacol cu foc, muzică și teatru, recitaluri de sonete, programe interactive pentru copii și  tradiții culinare.

„Prima ediție a fost un succes și ne-a încurajat să continuăm. Anul acesta vom avea și un stand de bucătărie medievală și multe alte surprize. Vor fi mult mai mulți actori implicați în evenimente, pentru că dacă anul trecut am avut un număr de 80 de actori participanți, anul acesta vom avea 140”, a declarat viceprimarul Daniel Cîrjan.

Programul manifestărilor

Prima zi, vineri, 1 septembrie, va debuta cu o paradă medievală cu torțe începând cu orele 20,00, după care, este programată deschiderea oficială a Festivalului Medieval al Cetății Severinului cu prezentarea trupelor participante și spectacol de jonglerii cu foc oferit de Order of the Phoenix.

Sâmbătă, 2 septembrie, se deschid atelierele de fierărie, pielărie și fabricarea de încălțăminte, curelărie, crestături în lemn, ceramică, țesut la război, croitorie și broderie, fabricare de zale, vârfuri de săgeată și reparații de echipament militar, pictură și miniaturistică, împletituri. De asemenea, sunt programate expoziții de arme și armuri, introducere în lupta medievală, muzică medievală, caligrafie medievală. Pe întreg parcursul zilei, publicul este invitat să viziteze păsările de pradă, să discute cu Șoimarii despre dresura lor și istoria folosirii păsărilor la vânătoare și să participe la demonstrații de zbor. Pentru copii va exista o zonă special amenajată unde organizatorii au pregătit diverse concursuri și jocuri interactive. Și adulții sunt provocați în diverse jocuri și concursuri medievale, gen „Cufărul și Sacii” – joc viking, „Banca și Tigaia”, „Aruncarea Potcoavei” „Cel mai puternic om din cetate”. Tot sâmbătă, sunt prinse în program demonstrații de pregătire a trupelor împotriva asediului – formații de luptă, demonstrații scenice de arte marțiale istorice europene, demonstrații de tăiere cu arme ascuțite, dar și o reconstituire istorică de bătălie „Cucerirea Cetății Severinului de către Vlad Dracul” . Seara se încheie cu recital susținut de Truverii și un spectacol de jonglerii de foc.

Activitățile continuă și în ultima zi a festivalului. În plus,  vor avea loc ateliere interactive și școală de tir cu arcul, iar membrii Clubului de Echitație Transilvania  vor  face demonstrații de dresură cu cai și  prezentare a interacțiunilor om-cal de-a lungul istoriei. Istoricul Andrei Fărcaș va vorbi despre „Istoria Inedită a Cetății Severinului”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *