Acasă > Cultura > Artă > Severinenii sunt așteptați în Grădina de Vară la Serile Geo Saizescu de film

Severinenii sunt așteptați în Grădina de Vară la Serile Geo Saizescu de film

Grădina de Vară a Palatului Culturii Teodor Costescu găzduiește, în acest week-end, Serile Geo Saizescu de film.

FOTO www.Aarc.ro

„Ne bucurăm că serile severinene în Grădina de Vară Geo Saizescu au această posibilitate de a oferi publicului severinean filme de colecție. Grădina de vară are pentru prima dată șansa în serile acestea să prezinte două filme, care au fost realizate de maestrul Geo Saizescu, <<Secretul lui Bachus>> și <<Astă seară dansăm în familie>>. Sperăm ca anul viitor să readucem filmele lui Geo Saizescu în Grădina de Vară a Palatului Culturii Teodor Costescu și ca publicul severinean să aprecieze aceste seri de film care sunt frumoase, răcoroase și un bun prilej de a ieși din casă pentru un act de divertisment și de cultură de bună calitate”, a spus Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii Teodor Costescu.

Evenimentul a fost deschis vineri seară, cu “Secretul lui Bachus”, un film inspirat din viața lui Gheorghe Ștefănescu, poreclit “Bachus”, un gestionar care a facut avere în anii ’70 din vinul falsificat cu apă și cu pastile aduse din Occident.

Filmul, inspirat din fapte reale, spunea povestea romanțată a lui Gheorghe Ștefănescu, care făcuse avere falsificând vin. Ștefănescu, zis Bachus, a fost condamnat la moarte pentru delapidare și executat la Jilava la 4 decembrie 1981, iar dosarul „Vinul” a intrat în istorie.

Sâmbătă seară, începând cu orele 21,00, în Grădina de Vară va rula Astă seară dansăm în familie, un film de comedie românesc din 1972, regizat de Geo Saizescu. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Dem Rădulescu, Sebastian Papaiani, Vasilica Tastaman, Ioana Bulcă, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei, Mariella Petrescu și Violeta Andrei.

Subiectul filmului îl reprezintă periplurile prin țară a doi escroci sentimentali, care se prezintă drept persoane respectabile și prind în plasă numeroase victime feminine de diferite vârste, de la care reușesc să obțină importante sume de bani în schimbul promisiunilor de căsătorie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *