Acasă > Știri > Cursuri de formare şi reconversie profesională pentru șomeri

Cursuri de formare şi reconversie profesională pentru șomeri

 Lunile următoare vor aduce la cursurile de formare sau reconversie profesională organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Implementate în urma unor sondaje pe piaţa muncii, cursurile vor pregăti şomerii pentru diferite meserii căutate pe piața muncii.

În perioada următoare vor fi organizate mai multe cursuri de formare profesională în vederea asigurării reconversiei profesionale prin organizarea de cursuri de calificare/recalificare în diverse profesii şi meserii, astfel încât şomerii înregistraţi în evidenţele AJOFM Mehedinţi (indemnizaţi şi neindemnizaţi) să dobândească noi aptitudini şi competenţe profesionale care să-i ajute să-şi găsească mai repede şi mai uşor un loc de muncă, spun reprezentanții AJOFM Mehedinți.

Este vorba de următoarele meserii și specialități: brutar, bucatar, camerista, coafor, cofetar-patiser, constructor montator structuri metalice, dulgher-tamplar-parchetar, fierar-betonist montator prefabricate, formator, frizer, mecanic intretinere si reparatii, lucrator in comert, lucrator in cresterea animalelor, lucrator in cultura plantelor, ospatar/chelner, sudor, zidar-pietrar-tencuitor şi zugrav-tapetar-ipsosar-vopsitor.

Practic, orice şomer înregistrat în bazele de date ale AJOFM Mehedinți se poate înscrie la unul din cursurile menţionate mai sus, iar în momentul în care grupele de participanţi vor fi formate, vor fi demarate activităţile de instruire teoretică şi practică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *