Acasă > Știri > Incendiu de proporții la Schela Cladovei și Dealul Viilor

Incendiu de proporții la Schela Cladovei și Dealul Viilor

Timp de peste cinci ore, pompierii de la Drobeta Turnu Severin s-au luptat pentru a stinge un incendiu izbucnit în două puncte de la marginea orașului. Exista pericolul ca focul să ajungă la locuințele din zonă.

Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit sâmbătă după-amiază cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, un ATV, două autospeciale de primă intervenție, o autospecială de transport, un ofițer și 41 de pompieri militari, sub comanda grupei operative formată din doi ofițeri, pentru stingerea a două incendii izbucnite la vegetație uscată în municipiul Drobeta Turnu Severin, zona Schela  Cladovei și Dealul Viilor.

„În sprijin au intervenit șase pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova cu o autospecială de lucru și spumă, două servicii private pentru situații de urgență ccu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un operator economic cu o autocisternă având capacitatea de 6 tone, 10 agenți de poliție din cadrul IPJ Mehedinți, 10 agenți de la Poliția Locală Drobeta Turnu Severin, precum și primarul municipiului Turnu Severin”, a precizat Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Incendiul s-a propagat cu repeziciune din cauza vegetației uscate și a vântului puternic punând în pericol locuințele din zonă, dar și circulația pe centura ocolitoare din cauza degajărilor mari de fum.

Timp de peste cinci ore, pompierii au acționat pentru limitarea și stingerea incendiului, care a cuprins circa 85 de hectare de vegetație uscată, 30 ml gard de lemn, 66 ml stâlpi de gard, 4 anexe gospodărești, 2 scutere și un autoturism scos din uz radiat și dezmembrat.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *