Acasă > Știri > Pompierii au stins incendiul din pădurea de foioase de la Svinița

Pompierii au stins incendiul din pădurea de foioase de la Svinița

ISU Drobeta anunță că incendiul izbucnit în cursul zilei de 6 august în pădurea de la Svinița a fost stins în jurul orei 12,10. Marți dimineață au fost reluate misiunile pentru lichidarea incendiului, pe cale aeriană cu ajutorul elicopterului aparținând I.G.Av.

 

Pe parcursul zilei de luni, 7 august, s-a continuat intervenția pentru stingerea incendiului izbucnit la litieră și coronament în pădurea de foioase (strejar și fag) de pe raza comunei Şvinița, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, patru autospeciale de transport persoane , un ATV, un Punct de Comandă Mobil, trei ofițeri şi 27 pompieri militari.  De asemenea, au intervenit în sprijin din cadrul I.S.U. Dolj: un ofițer şi 16 pompieri militari  cu o autospecială,   I.S.U. Caraș -Severin: un ofițer şi 16 pompieri militari cu o autospecială, I.S.U. Timiș: trei pompieri militari cu un Punct de Comandă Mobil.

Pentru stingere s-a intervenit pe cale aeriană cu ajutorul elicopterului dotat cu dispozitiv de stingere ”bambi – bucket”, aparținând I.G.Av.. În jurul orei 17:00, forțele venite în sprijin aparținând inspectoratelor pentru situații de urgență (I.S.U. Dolj, I.S.U. Caraș-Severin şi I.S.U. Timiș) s-au retras la sediile proprii. La fața locului au rămas patru pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.

Au fost afectate circa 50 de hectare de litieră și coronament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *