Acasă > Știri > Elicopter al MAI, solicitat pentru stingerea incendiului izbucnit în Parcul Național Domogled

Elicopter al MAI, solicitat pentru stingerea incendiului izbucnit în Parcul Național Domogled

Forțe sporite de la ISU Drobeta acționează la această oră pentru a lichida incendiul izbucnit în Parcul Natural Domogled. În sprijinul lor a venit și un elicopter de la Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI, care împrăștie apa peste focare.

ISU Drobeta acționează la fața locului cu 62 de pompieri, ajutați de 6 rangeri de la Parcul Natural Domogled și patru pădurari de la Ocolul Silvic Tarnița, care are în administrare zona unde a izbucnit incendiul.

Pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol a sosit și un elicopter de la Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI dotat cu dispozitiv de stingere de tip <<Bambi Bucket>>. Elicopterul a făcut deja o primă alimentare din Barajul lui Iovan. De asemenea, elicopterul asigură alimentarea cu apă a sacilor stingători, alimentare ce se asigură cu sprijinul ISU Caraș, care pe stadionul din Băile Herculane dispune de o autospecială cu apă și spumă.

Șeful ISU Drobeta, col. Florentin Dragomir, estimează că incendiul ar putea fi lichidat până în cursul acestei serii, dacă vremea nu va pune piedici. Este vorba de 10-12 focare izolate împrăștiate pe o suprafață de circa 10 hectare. Intervenția este însă extrem de dificilă având în vedere că aceste focare sunt chiar pe creastă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *