Acasă > Știri > Concluzii după exercițiul de simulare a unui accident de circulație pe DN 6

Concluzii după exercițiul de simulare a unui accident de circulație pe DN 6

La  sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a avut loc vineri, 29 septembrie, o conferinţă de presă comună a structurilor MAI, în care au fost prezentate concluziile exerciţiului – cu forţe şi mijloace în teren, privind intervenţia în cazul unui accident rutier cu victime multiple, urmat de incendiu, pe DN 6, între localităţile Lunca Banului şi Butoieşti, desfăşurat în data de 28 septembrie a.c.

Peste 80 de pompieri cu 11 mijloace tehnice, dintre care trei autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare grea, două autospeciale de primă intervenţie şi comandă, două autospeciale pentru transport, inclusiv Punctul Medical Avansat şi două ambulanţe SMURD, au acţionat pentru rezolvarea situaţiei tactice create în cadrul exerciţiului de cooperare.  În sprijin a intervenit şi o autospecială pentru transportul victimelor multiple din cadrul ISU Dolj.

La exerciţiu, alături de pompieri, au participat poliţiştii şi jandarmii mehedinţeni, echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, precum şi personal al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Agenţiei pentru Protecţia Mediului – Comisariatul Gărzii de Mediu Mehedinţi, Spitalului Judeţean şi U.P.U. din Dr. Tr. Severin.

„Pe timpul exerciţiului s-au identificat o serie de aspecte, pe care structurile cu rol în gestionarea acestui tip de situaţie de urgenţă, le vor avea în atenţie pentru îmbunătăţirea procedurilor de intervenţie şi a acţiunilor, în special, pe partea de coordonare a intervenţiei de către comandantul intervenţiei, de conducere integrată şi unitară a acţiunilor, dar şi a modului de comunicare cu Unitatea de Primiri Urgenţe, a preluării victimelor de către aceasta, precum şi continuarea bunei cooperării cu judeţele învecinat”, a declarat colonelul Florentin Dragomir. La conferința de presă au mai fost prezenți prim-adjunctul inspectorului şef al IPJ, comisar şef Decebal Drăghiea, şeful Serviciului Rutier, comisar şef Claudiu Bebec şi şeful Serviciului Management Operaţional al IJJ Mehedinţi, colonel Aurelian Andriţa

Reprezentanții ISU Drobeta au mai spus că rămân în continuare în atenţia instituției perfecţionarea deprinderilor şi antrenamentelor în executarea trierii victimelor şi stabilirea priorităţilor pentru transportul acestora la cele mai apropiate Unităţi de Primiri Urgenţe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *