Acasă > Cultura > Artă > Vernisaj expoziţie de pictură

Vernisaj expoziţie de pictură

Joi, 1 martie, în sala Ştefan Popa Popa’s, de la ora 11:00, a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură semnată de artistul plastic severinean Gheorghe Rădulea.

Expoziţia, găzduită de Palatul Culturii „Teodor Costescu”, se adresează tuturor iubitorilor de frumos.

„Expoziţia de astăzi redeschide acest spaţiu pentru întâlnirea dintre publicul iubitor de artă şi mediul artistic, care crează şi expune. Nu este prima dată când domnul Gheorghe Rădulea expune în acest spaţiu, este o reîntâlnire pe care noi ne bucură şi ne onorează. Politica Palatului Culturii Teodor Costescu este cultura, adică toate acele forme posibile prin care noi putem mijlocii întâlnirea dintre public şi creativi fie că vorbim de literatură, de arta plastica, pictură, cinema, muzică”, a spus Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii „Teodor Costescu”.

Expoziţia, care reuneşte peste 30 de lucrări ale artistului Gheorghe Rădulea, propune publicului severinean un periplu inedit în universul florilor, al abundenţei naturii şi al luminii.

„Suntem în faţa expoziţiei artistului plastic Gheorghe Rădulea, care astăzi ne prezintă un număr de 37 de lucrări, în care putem vedea portrete, peisaje, naturi statice, compoziţii cu personaje. Este o expoziţie curajoasă, mai ales că domnul Rădulea este un pictor amator şi zic eu că se ridică la un nivel destul de înalt, dovedind un talent deosebit, o bună cunoaştere a limbajului plastic pictural. Este un lucru care ne bucură, în special că astăzi este o zi specială, este 1 martie şi în felul acesta încălzeşte atmosfera acestui spaţiu cultural al oraşului nostru”, a spus Dan Cepeşi, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Mehedinţi.

Artistul a realizat o pictură care reflectă relaţia dintre el şi natură, oameni şi diferite întâmplări. „Această expoziţie vine după un şir de expoziţii, în fiecare an am căutat să mă exprim şi eu. Lucrările mele trec pe lângă subiectele din marea pictură, dar eu trec pe lângă ele, atât am putut să realizez. Lucrările mele vorbesc mai mult despre ceea ce pot eu să fac şi mă bucur că am putut să realizez această expoziţie”, spune cu emoţie artistul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *