Acasă > Educație > Evaluarea Naţională. Ce note au luat elevii din Mehedinţi

Evaluarea Naţională. Ce note au luat elevii din Mehedinţi

Procentul de promovare la Evaluarea Naţională în judeţul Mehedinţi este de 65,31 la sută, mai mic faţă de anul trecut când a fost de 68,03 la sută. Au participat la examen 1.747 de elevi din cei 1.959 de elevi care aveau situaţia încheiată la finalul anului şcolar.

Trei elevi de la Colegiul Naţional Traian din municipiul Drobeta Turnu Severin au pomovat Evaluarea Naţională cu media 10. Tot de la Traian este şi eleva care s-a clasat pe locul IV, cu media 9,90. Cu aceeaşi medie a trecut examenul şi o elevă a Colegiului Naţional Gheorghe Ţiţeica.

La polul opus sunt trei elevi care au obţinut nota 1 la ambele probe. Aceştia sunt elevi la şcolile din Iloviţa, Isverna şi Corcova. Un alt elev de la Salcia a obţinut nota 1 la proba de limba şi literatura română, dar a pierdut curajul între timp şi la matematică nu s-a mai prezentat. De altfel, cei mai mulţi elevi care nu s-au prezentat la examen sunt din mediul rural.

Note peste 5 sunt 1.141.

Absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională pot verifica, marţi, rezultatele evaluării. Acestea au fost făcute publice deja pe site-ul evaluare.edu.ro şi la sediile unităţilor şcolare, a transmis Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Tot marţi se vor putea depune contestaţii, între orele 14.00 şi 19.00.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 23 iunie.

Calendarul admiterii la liceu:

  • 29 iunie – 3 iulie 2018: Absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora vor completa opţiunile în fisele de înscriere, asistaţi de diriginţi.
  • 30 iunie – 4 iulie 2018: Candidaţii şi părinţii vor verifica fişele editate de calculator şi vor corecta eventualele greşeli din baza de date.
  • 9 iulie: Se desfăşoară repartizarea computerizată.
  • 10 – 13 iulie 2018: Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi candidaţii.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *