Acasă > Știri > 17 infracțiuni constatate de jandarmi în luna ianuarie

17 infracțiuni constatate de jandarmi în luna ianuarie

În luna ianuarie, peste 700 de jandarmi au acționat  la nivel județului Mehedinți pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, însumând un număr de 584 misiuni de asigurare  și menținere a ordinii publice.

575 patrule mixte au acționat atât în mediul urban, cât si în mediul rural și au fost executate  9 misiuni de asigurare a ordinii publice (cu ocazia evenimentelor cultural-artistice, evenimentelor sportive, comemorative și religioase).

Ca urmare a misiunilor executate, au fost constatate 12 infracțiuni în mod independent de către jandarmi și 5 infracțiuni   în cooperare cu efective ale  Poliției.

“Au fost  aplicate  111 sancţiuni contravenţionale  pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, din care 37 avertismente scrise şi 74 amenzi contravenționale. Valoarea  sancțiunilor  se ridică la suma de 28.800 lei”, a precizat joi. 15 februarie, col. Daniel Manolea, șeful IJJ Mehedinți, în cadrul unei conferințe de presă.

Pe linia prevenirii faptelor antisociale au fost desfășurate un număr de 5 acțiuni preventive  în incinta și în proximitatea  unităților școlare, subscrise campaniei  ,,Școli în siguranță”.

În urma campaniei de promovare a ofertei educaționale, desfăsurate de lucratori din cadrul Serviciului Resurse Umane pentru admiterea în instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, au fost  depuse un număr de 71 de dosare (10 pentru Academia de Poliție și 61 pentru școlile militare de subofițeri). O tânără a fost admisă la Academia de Poliție  și 36 tineri (7 fete și 29 băieți) urmează în prezent cursurile  Școlii  Militare de Subofițeri ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *