Acasă > Cultura > Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Turnu Severin

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Turnu Severin

Aşteptat cu multă bucurie şi emoţie, spectacolul folcloric extraordinar dedicat Unirii Principatelor Române a reunit, miercuri seara, în sala mare de spectacole a Palatului Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin, peste 1.000 de oameni.

Pe platoul din fața Palatului Culturii „Teodor Costescu”, cu puțin înainte de începerea spectacolului, severinenii s-au prins în horă, pe acordurile fanfarei orașului. A fost un moment deosebit de emoționant, mai ales că în horă au intrat și prichindeii de la grădinița nr. 20 din municipiul Drobeta Turnu Severin, îmbrăcați în costume populare, alături de părinții și educatorii lor.

Timp de două ore, spectatorii au cântat alături de artiştii lor preferaţi, aplaudându-i frenetic după fiecare evoluţie.

Îndrăgiții soliști vocali Ana-Maria Oprișan, Ionuț Iovănel, Iasmina Iova, Andreea Mihuțescu, Corina Huza, acompaniați de Orchestra „Lăutarii Mehedințiului”, sub magheta maestrului dirijor Nicolae Drăghia, au adus în fața publicului frumusețea folclorului mehedințean.

Și într-o zi de mare sărbătoare națională, membrii corului Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei au venit în fața publicului severinean cu cele mai frumoase cântece patriotice, într-o interpretare magistrală.

Cunoscuta interpretă de muzică populară Mariana Ionescu Căpitănescu, invitata specială a serii,  a adus pe scena Palatului armoniile muzicii oltenești, în aplauzele spectatorilor. La finalul evenimentului, care s-a încheiat puțin după ora 21,00, s-a cântat Hora Unirii.

Prezentarea spectacolului a fost asigurată de Delia Rîmniceanu și Costi Bădeț.

Spectacolul a fost organizat de Primăria municipiului Drobeta-Turnu Severin și Palatul Culturii „Teodor Costescu”, fiind o primă manifestare dintr-un program de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *