Acasă > Știri > 130 kg de pește, transportat fără documente legale, confiscat de polițiștii de frontieră mehedințeni

130 kg de pește, transportat fără documente legale, confiscat de polițiștii de frontieră mehedințeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare au depistat în trafic un cetăţean român, care transporta în condiţii improprii, cu autoturismul proprietate personală, 130 kg de pește din specia fitofag, fără a deţine documente legale.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – I.T.P.F. Timişoara au oprit pentru control,  la intrarea în localitatea de frontieră Gruia, un autoturism marca Volkswagen, la volanul căruia se afla cetăţeanul român H. P., în vârstă de 59 ani, domiciliat pe raza judeţului Mehedinţi.

La controlul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj, în mai mulţi saci, cantitatea de 130 de kg peşte proaspăt din specia fitofag, transportată în condiţii improprii, pentru care şoferul nu deţinea documente legale.

Bărbatul în cauză a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziționat peștele de la o persoană din localitatea Gruia pentru consumul propriu.

Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unei societăţi comerciale autorizate, conform prevederilor legale, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *