Acasă > Știri > Mare nemulțumire în rândul polițiștilor de la IPJ Mehedinți

Mare nemulțumire în rândul polițiștilor de la IPJ Mehedinți

Polițiștii mehedințeni, membrii ai sindicatului Europol, au depus miercuri, 27 decembrie, în semn de protest, un raport prin care i se aduce la cunoștință inspectorului șef al IPJ Mehedinți că refuză  să mai lucreze în timpul liber.

“În semn de protest depunem niște rapoarte prin care aducem la cunoștință inspectorului șef că nu mai suntem de acord să executăm activități de serviciu din timpul nostru liber, neremunerați. De la 1 ianuarie 2018, nu se va mai plăti sportul de 40 la sută pentru continuitate. Se încearcă acum instaurarea sclavagismului în Poliția Română, adică să ne oblige să muncim din timpul nostru liber, neremunerați”, a declarat Raul Ghenciu, președintele Europol Mehedinți, un lider de sindicat care a scos la iveală anul acesta o serie de nereguli în activitatea Poliției din Mehedinți.

Pe fondul deficitului de personal din MAI, polițiștii din structurile subordonate ministerului, care asigură continuitate în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în afara programului normal de lucru, au beneficat de un spor de 40% la salariu.

Se întâmplă de multe ori ca polițistul să iasă din programul de lucru, dar să rămână în fapt „in stare de dispozitiv” și să intervină în orice moment dacă situația impune acest lucru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *