Acasă > Sănătate > Medicii de familie au pichetat Prefectura Mehedinți și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate

Medicii de familie au pichetat Prefectura Mehedinți și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate

Medicii de familie din Mehedinți, împreună cu pacienții lor și colaboratorii cabinetelor, au pichetat joi, începând cu ora 11, sediul Prefecturii Mehedinți și al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, în contextul mișcărilor de protest de la nivel național, organizate de Coaliția „Solidari pentru Sănătate” .

Medicii sunt nemulţumiţi, printre altele, de sistemul birocratic care i-a transformat din doctori în funcționari şi de slaba investiţie din sistemul de sănătate

“Disperarea ne-a adus aici pentru că suntem cei călcați în picioare fiindcă pacienților noștri nu le sunt respectate drepturile, nouă nu ne sunt respectate drepturile și nimeni nu recunoșate că și noi suntem oameni. Suntem îngropați în hârtii și nu mai avem timp pentru pacienții noștri să facem actul medical, dar toată lumea are de la noi pretenții. Casa de Asigurări de Sănătate se gândește numai la sancțiuni, niciodată nu pune în valoare profesionalismul nostru, noi suntem cei buni de plată întotdeauna”, a declarat Carmen Tronea, șeful Patronatului Medicilor de Familie din Mehedinți.

Prin acest protest, medicii de familie vor să avertizeze factorii responsabili cu privire la situația de criză majoră prelungită în care se află sistemului național de asistență medicală primară și nevoia imperativă a sustenabilității acestui segment de îngrijire a pacienților.

„Am fost îngropați în hârtii, noi nu mai afcem altceva, nu mai avem timp să afcem un act medical așa cum merită pacientul nostru. Din cauza unei disfuncionalități a sistemului informatic, pacienții așteaptă ore întregi la ușa cabinetelor noastre ca să le scoatem o rețetă sau un bilet de trimitere. Ni s-a luat dreptul nostru de negociere a contractului cadru, este un contract impus ani de zile, este de fapt un copy-paste în fiecare an, în care noi medicii de familie nu avem drept de negociere”, a spus și Cornelia Ștefan, președintele Asociației Medicilor de Familie din Mehedinți.

Protestatarii au înmânat un memoriu cu revendicările lor la Prefectura Mehedinți și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Mehedinți.

Următoarea acțiune de protest va fi organizată în data de 15 noiembrie, când va fi organizat un miting în București. În cadrul acestei mișcări de protest, medicii de familie, împreună cu pacienții vor încerca să atragă atenția că în România nu se mai poate asigura asistența medicală primară în lipsa unor schimbări fundamentale care să asigure calitatea adecvată a actului medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *