Acasă > Știri > Adrian Duicu, condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare

Adrian Duicu, condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi şase luni închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru mai multe fapte de corupţie.

Potrivit deciziei instanţei, Adrian Duicu a fost condamnat la un an şi şase luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute la art. 12 lit.b din Legea nr.78/2000 – „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”. Decizia a fost dată de judecătoarea Viorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucureşti şi poate fi atacată cu apel la Curtea Supremă.

Judecătorii au dispus un termen de supraveghere de doi ani, timp în care Duicu nu are voie să părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei, şi trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe durata a 60 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Orşova.

În schimb, el a fost achitat pentru celelalte infracţiuni pentru care a fost trimis în judecată – trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracţiuni de dare de mită, două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Sentinţa
În acelaşi dosar, fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi,  Constantin Ponea, avocatul Cristian Damian Stănoiu, preşedintele casei judeţene de asigurări de sănătate Mehedinţi , Elisabeta Zenovia Rolea (fostă Neagoie), consilier principal în cadrul casei judeţene de asigurări de Sănătate Mehedinţi, Grigoriţa Feraru (fostă Cozma), administrator al unei societăţi comerciale, Valentina Drăghia (fostă Docea) şi afaceristul Constantin Popescu au fost achitaţi.
Doina Borugă (fostă Giurcan), manager al Spitalului judeţean de urgenţă Mehedinţi a fost condamnată la 1 an închisoare cu suspendare, iar Daniela Delia Popescu (fostă Ciorângan-Popescu), director executiv în cadrul consiliului judeţean Mehedinţi şi preşedinte al consiliului de administraţie al Spitalului judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, a fost condamnată la de 8 luni închisoare
Potrivit minutei instanţei, Duicu a fost reţinut în acest caz  în data de 03 aprilie 2014 şi arestat preventiv din 4 aprilie 2014 până în 16 octombre 2014, dată de la care s-a aflat în arest la domiciliu, iar din 1 aprilie 2015 a fost pus sub control judiciar, revocat la data de 11 noiembrie 2016, măsură rămasă definitivă prin decizia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Constantin Ponea şi Constantin Popescu au fost reţinuţi în data de 3 aprilie 2014 şi arestaţi preventiv la data de 4 aprilie 2014 până la data de 16 octombrie 2014 dată de la care s-au aflat în arest la domiciliu, iar din 1 aprilie 2015 puşi sub control judiciar până la revocarea definitivă a acestei măsuri la 21 iunie 2016, potrivit deciziei penale nr.953/4.07.2017 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *