Acasă > Știri > ISU „Drobeta” sărbătoreşte Ziua Protecţiei Civile

ISU „Drobeta” sărbătoreşte Ziua Protecţiei Civile

În fiecare an, la data de 28 februarie se sărbătoreşte Ziua Protecţiei Civile în România.Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi va organiza o serie de activităţi.

Sâmbătă şi duminică, 24-25 februarie a.c., între orele 10.00-16.00, în centrele comerciale din municipiul Drobeta-Turnu Severin vor fi amplasate puncte mobile de informare preventivă şi expoziţii cu tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului. De asemenea, vor fi organizate ateliere interactive de acordare a primului ajutor de bază cu participarea unor echipe mixte, formate din paramedici SMURD, voluntari I.S.U. şi cei ai Crucii Roşii.

Luni şi marţi, 26 februarie – 27 februarie, între orele 10.00-16.00, pe esplanada Crişan, vor fi amenajate standuri de prezentare a materialelor de informare preventivă, autospecialelor, accesoriilor, utilajelor, aparaturii şi altor mijloace de intervenţie pentru protecţia populaţiei.

De asemenea, marţi, începând cu ora 12.00, echipaje de prim-ajutor, constituite din paramedici de la nivelul fiecărei subunităţi, se vor întrece pentru a deveni “Cel mai bun echipaj”, în cadrul unui concurs cu tema „Acordarea primului ajutor medical de urgenţă”, ce se va desfăşura pe esplanada Crişan.

Miercuri, 28 februarie, începând cu ora 09.30, la Palatul Culturii „Teodor Costescu”, va avea loc un simpozion, la care vor participa oficialităţile judeţului, şefii de instituţii şi structuri M.A.I., dar şi cadre ale inspectoratului.

Totodată, pe esplanada Fântânii Cinetice, de pe strada Theodor Costescu, între orele 09.00-11.00, vor fi amenajate standuri de prezentare a autospecialelor şi accesoriilor folosite de salvatori în îndeplinirea misiunilor, iar celor prezenţi le vor fi aduse la cunoştinţă câteva reguli şi măsuri ce trebuie adoptate pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, fiind îndrumaţi şi cum să acţioneze în cazul în care acestea nu pot fi evitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *