Acasă > Cultura > Corul Kinonia a susținut tradiționalul concert de colinde la Palatul Culturii „Teodor Costescu”

Corul Kinonia a susținut tradiționalul concert de colinde la Palatul Culturii „Teodor Costescu”

În fiecare an, în preajma Sfintelor Sărbători, Corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei susţine tradiţionalul concert de colinde pentru sufletele credincioşilor severineni.

Concertul intitulat generic ,,În lăcaşul lui Crăciun”, a avut loc în seara zilei de 19 decembrie, la ora 19,00, în Sala Mare a Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin.

Repertoriul a cuprins colinde bizantine, colinde româneşti armonizate, colinde tradiţionale culese din zona de nord a judeţului Mehedinţi şi mult îndrăgitele colinde ale fraţilor noştri ardeleni.

În acest an concertul de colinde a fost transmis în direct la postul de Radio Lumina, dar şi pe paginile de Facebook ale Radio Lumina şi a corului Kinonia.

Corul bărbătesc Kinonia, condus de pr. Iulian Pruiu, a luat fiinţă în anul 2005 şi de atunci susţine anual concerte în Drobeta-Turnu Severin şi în alte localităţi din ţară, cu ocazia celor două mari sărbători, Naşterea şi Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, precum şi a altor evenimente culturale.

Ansamblul are în componenţa sa 25 de corişti angajaţi ai Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei, clerici şi mireni, mulţi dintre ei absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Corul Kinonia abordează un repertoriu variat: creații corale religioase, populare şi patriotice, dar şi cântece populare autentice din judeţul Mehedinţi. Unul dintre obiectivele corului este redescoperirea cântecelor şi a vechilor tradiţii populare şi în mod special a cântului şi repertoriului bisericesc de tradiție bizantină, prin punerea în valoare a cântărilor psaltice ale marilor protopsalţi români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *