Acasă > Cultura > Artă > Vernisajul unei expoziții de pictură la Palatul Culturii „Teodor Costescu”

Vernisajul unei expoziții de pictură la Palatul Culturii „Teodor Costescu”

Ne-am obișnuit să îi vedem în lupta cu focul ori cu apele, sărind în ajutorul semenilor ori de câte ori este nevoie, dar îi vedem mai rar participând la evenimente culturale.

Oara Larisa Mutu Mindoiu, un artist plastic care de mai mulți ani a îmbrăcat uniforma militară la ISU Drobeta, a reușit să-i mobilizeze vineri, 8 decembrie, pe colegii săi la un eveniment de înaltă ținută artistică. Au răspuns invitației artistei la vernisajul unei expoziții de pictură, precum și la lansarea albumului personal de artă „Locul meu”.

„Am considerat că arta trebuie să se alăture frumoasei nostre datorii, aceea de a salva. Am considerat că noi trebuie să fim permanent alături de ea prin sfaturi și, bineînțeles, prin puterea nostră de a-i da speranță că oricând, indiferent de funcția pe care o are în cadrul instituției noastre, rămâne în primul rând un artist”, a declarat inspectorul șef al ISU „Drobeta”, colonelul Florentin Dragomir.

Expoziția este găzduită de Palatul Culturii „Teodor Costescu” și va fi deschisă pentru publicul larg până la sfârșitul acestui an.

„Palatul Culturii Teodor Costescu se bucură să găzduiască un astfel de eveniment, orice întâlnire cu arta are valoarea unei sărbători. Astăzi, pe simezele sălii Ștefan Popa Popas găzduim expoziția unei artiste clasice din Drobeta-Turnu Severin care a mai colaborat cu noi, a mai avut expoziții la Castelul Artelor, dar și la Pavilionul Expozițional de la Pădurea Crihala. Este o bucurie pentru noi să ne reîntâlnim cu arta plastica a domniei sale și să sperăm că un public din ce în ce mai numeros va veni să se bucure de această expoziție”, a spus Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii Teodor Costescu.

Larisa ne-a împărtăşit că albumul personal de artă “Locul meu” a fost realizat ca expresie a inspiraţiei şi valorificării creaţiilor sale de-a lungul a două decenii, asta datorită, cum frumos a prefaţat însăşi artista, “muzei mele…”

Lucrările expuse în album încântă prin formă şi culoare, artista zugrăvind diverse peisaje din natură, motive florale, dar şi elemente de limbaj plastic. De asemenea, apar creionate şi diferite stări, simboluri, precum şi elemente vegetale.

Acest eveniment dă startul unor alte asemenea activități speciale pe care ISU „Drobeta” obișnuiește să le organizeze cu ocazia sfintelor sărbători de iarnă.

Oara Larisa Mutu Mindoiu s-a născut la 5 martie 1978 în oraşul Tîrgu Jiu, judeţul Gorj, însă copilăria şi-a petrecut-o la Pocruia în Tismana, unde a deprins taina picturii şi a sculpturii. A urmat Liceul de Artă „C. Brăiloiu“ din Tg. Jiu, unde a învăţat abc-ul picturii, dar şi tehnicile deosebit de importante pentru orice aspirant la o carieră de artist plastic, tehnici pe care mai apoi avea să şi le perfecţioneze în timpul studenţiei. În timpul liceului obişnuia să meargă şi în atelierul de pictură al Mânăstirii Tismana. Acolo a deprins arta picturii icoanelor pe sticlă şi lemn, simţind binecuvântarea locului şi frumuseţea naturii. Îndrumată de o profesoară ardeleancă, doamna Virschi, căreia îi poartă o adâncă admiraţie şi un profund respect, a urmat Facultatea de Arte Plastice şi Decorative  (2013) din Cluj Napoca. Din anul 2006 și până în prezent, este subofițer operativ principal la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Drobeta” al județului Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *