Acasă > Știri > ITM MEHEDINȚI: AMENZI DE PESTE 60.000 DE LEI ANGAJATORILOR PRINȘI CU NEREGULI

ITM MEHEDINȚI: AMENZI DE PESTE 60.000 DE LEI ANGAJATORILOR PRINȘI CU NEREGULI

Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinţi a desfăşurat în luna octombrie a.c. un număr de 122 acţiuni de control, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 67.600 de lei.

Au fost depistate 16 de persoane pentru care angajatorul nu a respectat termenele de înregistrare în aplicaţia REVISAL, în cazul începerii activităţii şi respectiv încetării contractelor individuale de muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost verificaţi 66 de angajatori şi s-au constatat 22 încălcări ale actelor normative din domeniu, pentru care s-au aplicat 16 sancţiuni din care 6 amenzi în valoare de 38.600 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă  au fost efectuate 57 de acţiuni de control, ocazie cu care s-au constatat 36 deficienţe pentru care s-au aplicat 36 sancţiuni dintre care 4 amenzi în valoare totală de 29.000 lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 7 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *